Dieta proteinowa

dieta-proteinowa_wiem_o_zdrowiu

Forum -> jakie proporcje chudnięcia -> jakie proporcje chudnięcia

Tytuł:jakie proporcje chudnięcia
Autor:Wiki
9.9.2011, 13:48
Hej, mam do was wszystkich pytanie w jakich proporcjach powinno się odbywać odchudzanie, chodzi mi o to ile kilogramów tygodniowo powinnam tracić by nie było za dużo co w efekcie, żeby nie wywołała efektu jojo. Znacie może jakieś wskazówki?
dieta-proteinowa_ciekawostki

Ciekawostki

Anemia
Statystyki mówią, iż największe prawdopodobieństwo pojawienia się niedokrwistości następuje u osób chorujących na: cukrzycę, przewlekłą niewydolność nerek, chorobę nowotworową, artretyzm, choroby serca, chorobę zapalną jelit oraz osób zarażonych wirusem HIV.

Czy wiesz, że...

Witaminy są związkami organicznymi, których organizm człowieka nie jest w stanie sam produkować. Należy jednak pamiętać, iż są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Organizm człowieka potrzebuje niewielkie ilości witamin jednak bez nich jesteśmy bardziej podatni na wszelkie choroby, jak i wirusy. Odpowiednia suplementacja ochrania organizm przed złymi czynnikami zewnętrznymi.

Polecamy

Ćwiczenia odchudzające
Gdy nasza waga staje się zbyt duża w stosunku do wzrostu oraz budowy ciała, w niektórych miejscach zauważamy zwiększoną tkankę tłuszczową zaczynamy myśleć o odchudzaniu. Dość często szukamy cudownej diety pozwalającej objadać się naszymi ulubionymi smakołykami i jednocześnie chudnąć. Najczęściej podejmujemy decyzję o rozpoczęciu ćwiczeń czyli gimnastyki, chcemy ćwiczyć najwyżej 15 minut aby się nie zmęczyć a w szczególności nie spocić.

Pyralgina to lek stosowany w leczeniu bólów różnego pochodzenia o dużym nasileniu, jak również gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w obrębie ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego. Producentem leku Pyralgina jest Polpharma S.A. Jedna tabletka Pyralginy zwiera 500 mg substancji czynnej o nazwie metamizol.